Trafikalt Grunnkurs

Trafikalt grunnkurs er obligatorisk for alle under 25 år, og som skal ta førerkort for
første gang.

Trafikalt grunnkurs må gjennomføres før man kan starte øvelseskjøring på trafikkskolen eller privat. Kurset er lagt opp som teoretisk opplæring, med praktiske øvelser. Dersom du har tatt mopedførerbeviset før 31.12.2004, eller allerede har førerkort for en annen førerklasse, slipper du trafikalt grunnkurs. Tar du kurset i tidsrommet oktober – mars, må du gjennomføre mørkekjøring før kursbeviset utstedes.

Kurset er på 17 undervisningstimer

10 timer (fordelt på tre samlinger)

• om førerkort og trafikkopplæring
  • grunnleggende forståelse for trafikk
  • kunnskap om mennesket i trafikken
  • om øvingskjøring

4 timer:

• førstehjelp; grunnleggende ferdigheter og praktisk øving med en arrangert ulykke (1time).

3 timer:

• om kjøring i mørket (minst en av timene skal være demonstrasjon ute, og minst en time gjennomføres som demonstrasjon i bilen med eleven som passasjer).

Nedre aldersgrense for å begynne på kurset er 15 år.

Det er Statens Vegvesen som utsteder kursbevis.
Alle kurskveldene må være gjennomført før du får utstedet kursbeviset.

Nye kurs starter fortløpende. Ta kontakt på telefon eller sms:

Ernst 91861433 – Marit 91559812

For mer informasjon om øvelseskjøring se Statens Vegvesen.